Ördögi iskolagondok

Ördögi iskolagondok

A tanév első napja a BNAG-ban....

2016. szeptember 01. - Ördögi Anya Banya

Mondanám, hogy viccesen indul a tanév. De sajnos ez kicsit sem vicces. Ez véresen komoly...

Ma az évnyitó utáni első osztályfőnöki órán kiosztották az órarendet, majd a szünetben a tanárok "röpgyűlést" tartottak, melyen közölték velük, hogy nem szabad kiosztani, az órarend teljesen hibás, új órarendet kell készíteni. Ezért holnap (a tanév második tanítási napja) első óra osztályfőnöki, semmi mást nem lehet tudni, még ideiglenes órarend sincs. Illetve mégis: testnevelés óra biztosan lesz. Ja igen, tudjuk, az a legfontosabb.

De mint tudjuk...az intézmény vezetése tökéletesen működik...meg adjunk esélyt, hogy bizonyítson, stb. Egy év erre kevés volt...gondolom...

Nyilván a tökéletes vezetésnek semmi köze nincs ahhoz, hogy a nyár folyamán közel az összes nem pedagógus munkatárs felmondott: 2 iskolatitkár, a portások és a kertész. Jelenleg nincs az iskolában iskolatitkár...egyetlen sem.... A kiiratkozó gyerkek szüleinek nem tudják odaadni pl a gyermek NYEK lapját (ez kell a másik iskolában a diákigazolvány igényléshez), mert nem tudják hol van.

De tudjuk...nincs itt semmi baj, az iskola hibátlanul működik....

Ma a gyerkeknek felolvasták az új házirendet, melyet a szülők nem ismernek. Az egész nyár ugyanis kevés volt arra, hogy a honlapra feltöltsék. Ahogy az sincs fent sehol, hogy mikor lesznek a szülői értekezletek, sőt, mint Szülői Választmányi elnök nem tudom, hogy mikor lesz az SZMK ülés, melyet az intézményvezetőnek kell összehívni. Ez mindig az első szülői értekezlet előtt szokott lenni, mely úgy tudom, hogy kedden lesz. De nem biztos, hiszen sem a honlapon, sem az enaploban nincs benne. Az előző vezetés idejében az SZMK ülésről szóló meghívót az érintett szülők gyerekei az első tanítási napon borítékban, név szerint megcímezve vitték haza a szülőknek.

A szülők azt sem tudják, hogy a gyerekeiknek milyen tanítási órái lesznek, mert ezt sem sikerült az enaploba felvinni. A 9-ik osztályosok enaplója szerint pl csak egy nyelvet tanulnak.... Az, hogy kik tanítják gyermekeinket szintén titok, hiszen az új tanárok sincsenek felvéve az enaplóba, a nem ott dolgozó  iskolatitkár azonban még mindig benne van. 

És ez még csak első tanítási nap volt...

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogiiskolagondok.blog.hu/api/trackback/id/tr6911669682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fancsiicicca 2016.09.01. 21:34:34

Miért kell egyfolytában rinyálni mindenért és fikázni a másikat, úgy, hogy a cikk írója nem is ül mindennap az iskolapadban. Mindenhol csak a hibát képesek keresni az új igazgatóságban, de arról persze nem tesznek említést, hogy mennyire szuper, hogy intéztek nekünk egy új tornatermet és plusz két öltözőt. Fikázni könnyű, de az fikázzon aki utánuk tudja csinálni. Nem hinném, hogy a cikk író eltudna vezetni egy iskolát egyből ha most beültetnék az igazgatói székbe. Szánalmas az egész here-hurca és felhajtás ami itt megy. Esküszöm eddig a SZMK ártott a legtöbbet a diákoknak és nem az igazgatóság. Tessék leülni a fenekükre és hagyni, hogy a nagyok dolgozzanak. Mert már ebből elegem van, és attól, hogy órarendet nem kap a gyerek első nap az nem akkora nagy káosz. Valószínűleg aki gimnáziumba képes járni, az arra is képes, hogy felmérje a dolgokat és várjon, ne pedig pánikoljon. Utolsó szó jogán, ha ennyire óborzalom az iskola akkor meg el lehet nyugodtan más iskolába. Biztos máshol minden tökéletes.

Ördögi Anya Banya 2016.09.01. 21:55:38

Kedves Facsiicicca!

Valóban nem ülök minden nap az iskolapadban, de a gyermekeim igen. Nem csak ebben az iskolában. Ebből kifolyólag van összehasonlítási alapom.
Szuper az új tornaterem és öltöző...kár, hogy nem az igazgatóság intézte. Ha kicsit tájékozottabb lenne a hozzászóló, akkor tudná, hogy az új öltöző már az előző évi önkormányzati költségvetésben benne volt az udvarral együtt.
Valóban nem tudnék elvezetni egy iskolát, de éppen ezért nem is jelentkeznék erre a feladatra. Azt viszont tudom, hogy más iskolák hogyan működnek (nem azt, hogy hogyan kell csinálni, hanem, hogy mi a végeredmény). Attól, hogy nem vagyok pék és nem tudok kenyeret sütni még tudom, hogy egy kenyér finom -e vagy sem.
Senki nem pánikol. De szó nélkül sem hagyjuk, hogy az első tanítási napon derülnek ki ilyen dolgok. A "nagyok" dolgzhattak eddig is.... de ezek szerint valami nem sikerült túl jól.
És köszönöm,hogy megengedi, hogy másik iskolába menjünk. Ez kicsit olyan furcsa, bár Mao-on megszokott dolog: ha nem tetszik az ahogy elcseszem a dolgokat akkor el lehet menni.
Egy valamiben biztos vagyok: a hozzászóló nem diákja jelenleg az iskolának.

Firpó 2016.09.02. 00:17:38

Unicsiiii már ez a Budais gittrágás. Nincs első tanítási napon órarend?? Úúúúristen, világvége!!!! Egykori középiskolámban volt, hogy csak szeptember végére állandósult az egész és mégis túléltük! Hagyják már az odajáró gyerekeket iskolába járni azok a szülők, akik néhányan csak politikai cirkusz miatt exponálják magukat. Ha pedig ennyire nem bírják elviselni a jelenlegi rendszert, váltsanak iskolát a csemetéiknek.

minden jó 2016.09.03. 14:38:42

Politikai véleményeket kizárólag a kommentekben olvasok. A blog írója tényállításokat tett.
Nehéz lehet annak a sora, aki a problémák felvetésére azt a választ kapja, hogy el lehet menni az iskolából, fogja be a száját és számoljon a saját és a gyermeke kiközösítésével.

Az iskolában tapasztalható fejetlenség nem iskola, hanem rendszerszintű probléma.
Két lehetőség adódik:
- az első, hogy a teljes rendszert kell megreformálni, a politikai garnitúrát szakértői alapon kiválasztani,
- a második, hogy helyi szinten vezető cserével magunk reformáljuk meg az iskolát, ahol a tanárok, gyerekek és szülök jól érzik magukat, az a fejlődést szolgálja és nem a mindenkori politikai rendszert.

Ennek hiányában csak a köpködés marad, a parttalan szócséplés, a letargia, az állandó idegeskedés és stressz. Lehet választani.
A gyerekeink érdekében kötelességünk döntést hoznunk, mert ez már az ő jövőjük.

Firpó 2016.09.04. 00:06:54

Az iskolába tanulni kellene járni, és ezt a diákoknak kellene megtenni, nem a szülőknek állandóan ott lihegni. Ahogy követem ezt a Budai szappanoperát, úgy tűnik itt egyes szülők járnak inkább iskolába. Mert kit érdekelnek az iskolatitkárok, kertgondnokok, SZMK ülések és hasonlók? Senkit! Én is már a rendszerváltás után jártam iskolába, de nekünk nem voltak ilyen bohóckodások. Mi csak tanulni jártunk be és nem a saját szüleim, hanem mi, akkori diákok. Saját szüleimre maximum a jegyeim tartoztak, az érdekelte őket, minden másra fütyültek mi van az iskolában. Emiatt ne érdekel ez a mostani műbalhé senkit, maximum 1-2 wannabe politikust.
süti beállítások módosítása