Ördögi iskolagondok

Ördögi iskolagondok

Egy lezárt tanév margójára

A Budai Nagy Antal Gimnázium egy éve

2016. június 28. - Ördögi Anya Banya

Tavaly ilyenkor már ismertük a döntést, de még reménykedtünk. Reménykedtünk, hiszen a gyerekek is azt mondták: az nem lehet, hogy olyan embert válasszanak, akit senki nem támogat jóformán. Hát… lehetett.

Mivel jó búvárhoz méltón a kedvenc mondásom, hogy a „Lepényhal előszőr, a remény hal meg utoljára és a végén mindenképpen ottmarad a szarok rája”, ezért gondoltam, hogy van remény.

Tévedtem…

Küzdöttünk csendben, küzdöttünk hangosan, de mindenképpen korrektül. Pártsemlegesen, bármennyire próbáltak is politikát kiáltani ránk. Nem, nem lettem sem DK-s, sem Jobbikos, sem egyéb párthoz nem húzok. Maradtam, aki voltam… szabadon gondolkodó.

Rá kellett jönnöm, hogy itt mindent szabad. Ja… nem nekem, nem nekünk.

Augusztus 2-án megkérdeztük az újonnan helyet foglalt igazgatót, hogy ki lesz a helyettes, hogy tervezi? A válasz: „megoldom” Nem sikerült. A mai napig egy db intézményvezető helyettessel működik(?) az iskola.

Két komolyabb balesetről tudok, az egyiknek a kivizsgálását érdekesen sikerült elkenni – tudják a klórgáz mérgezés. Furcsa vizsgálat az olyan, ahol a vezetés felelősségét a vezető vizsgálja ki. Mert továbbra is úgy érzem, hogy a vezető felelőssége, hogy mi történik az iskolában. Hogy egy váratlan helyzetet hogyan sikerül megoldani.

A másik baleset egy testnevelés órán történt ahol nem volt bent tanár. Mert egyszerűen nem ment be helyettesíteni hiába volt kiírva. Baleseti jegyzőkönyv nem lett felvéve. Miért? Mert szerintük a baleseti jegyzőkönyvet az után kell felvenni, hogy megvannak az orvosi papírok. Szeretném jelezni, ez nem így van. A baleseti jegyzőkönyv csak a baleset tényét rögzíti. Semmi egyebet.

Az hab a tortán, hogy az intézményvezető édesanyja, aki nem tanít, nem dolgozik az iskolában honnan tudott mindent a balesettel kapcsolatban, természetesen névvel együtt? És miért érezte úgy, hogy ezt velem a piacon, egy jótékonysági akció kellős közepén közölnie is kell? Hol vannak ilyenkor a személyiségi jogok?

Az említett testnevelő egyébként még mindig az iskolában dolgozik annak ellenére, hogy az ő általa tartott egyik testnevelés órán gyermekemet 4 másik osztályba járó tanuló felemelve kivitte az óráról, majd a folyosón jól meg is rugdosta.

Nem sikerült egy év alatt megoldani, hogy a versenyeken elért sikereket, eredményeket közzé tegyék az iskola honlapján. Mert elhihetik nekem, nem az 3 db sikeres szereplés történt, ami kikerült.

Mi lett mindennek a következménye?

Az újonnan jelentkező gyerekek rendkívül alacsony pontszámmal kerültek felvételre. Mindez nem csoda… ha egy iskola nem árulja el magáról, hogy jó, hogy a diákjai jól teljesítenek, akkor oda nem fognak jól teljesítő gyerekek jelentkezni.

Mi lesz ezután, hogyan tovább? Miért nem érdekel senkit mi folyik itt? Minek kell történnie ahhoz, hogy valami változás történjen? Kérem…. ne várjuk meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogiiskolagondok.blog.hu/api/trackback/id/tr698852096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása