Ördögi iskolagondok

Ördögi iskolagondok

Ki fogja tanítani gyermekeinket?

... avagy miért a BNAG hirdeti meg utolsónak a szabad álláshelyeit a kerületben?

2016. július 14. - Ördögi Anya Banya

Végignézek a kozigallas.hu oldalon és mit látok? Hetek óta hirdetik a kerület iskolái a szabadon álló álláshelyeiket. Egyet-kettőt. Nálunk hiányzik 4 fő tanár. Magyar, matematika, kémia és informatika. Ebből 3 olyan reálszakos , akikből amúgy is hiány van a munkaerő piacon.

Tudni lehetett előre, hogy szükség lesz rájuk. A magyar tanár nyugdíjba ment, a matematika tanár szülni (és tudomásom szerint egy másik matematika tanárnak pedig augusztusban lejár a szerződése, tehát matek tanárból 2 fő mínuszban vagyunk!), a kémia tanárból azóta van hiány, mióta tavaly a klórgázbaleset történt.

Mégis mit látok? No a mi iskolánk szabad – mit szabad? HIÁNYZÓ! – tanári álláshelyei nincsenek meghirdetve.

Bizony kedves olvasó: a mi iskolánknak nem sürgős, hogy a hiányszakokon lévő pedagógus álláshelyeket meghirdesse. És amikor erre rákérdezek: „Miért foglalkozom ezzel?” – volt a válasz. Itt és most szeretném jelezni: azért, mert ebbe az iskolába járnak a gyermekeim, az egyiket érinti a magyar, a matematika és az informatika is.

A hirdetés megjelenése után lesz 2 hetük az állás nélküli – vagy váltani szándékozó – tanároknak jelentkezni. A nyár kellős közepén. Annak a kevés maradéknak aki nem jelentkezett - vagy nem felelt meg! - a kerület többi sulijába. Nekünk marad a maradék... Ha én tanár lennék és váltani szeretnék bizony július közepére már tudnám, hogy hol kezdek szeptemberben tanítani.

Mit is mondhatnék? Félek egy kicsit. Sőt..nem kicsit...nagyon. Mi lesz, ha nem lesz elég tanár szeptemberben? Ki fogja tanítani gyermekeinket?

És ki fog felelni mindezért???

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogiiskolagondok.blog.hu/api/trackback/id/tr398889202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása